Конюшина здавна використовували в народній та офіційній медицині, на її основі виробляли лікарські препарати, сиропи та мікстури, біологічно активні добавки. Конюшина входить до складу зборів для лікування різних захворювань.
У домашніх умовах з нього готують відвари, настої та настоянки, які, як і свіжий сік рослини використовують для примочок, лікувальних ванн та полоскань. Конюшину додають у присипки, мазі, шампуні, лосьйони, засоби для вмивання та лікування шкірних хвороб.
Конюшина має сечогінну, потогінну, жовчогінну, антисептичну, протизапальну, відхаркувальну, кровоспинну та в'яжучу дію, тому її застосовують для лікування багатьох недуг. Наприклад, відварами конюшини лікують хвороби нирок, жовчовивідних шляхів, запалення придатків та сечового міхура, сечокам'яної хвороби, головний біль та запаморочення, астенію та анемію, туберкульоз легень, рахіт, отруєння, кровотечі та геморой. Відварами та настоями суцвіть конюшини виводять із організму зайву рідину, а використовуючи їх для полоскання, лікують гінгівіт, ангіну, стоматит.
Оскільки конюшина має протисклеротичну дію, вона використовується при лікуванні хвороб серцево-судинної системи та атеросклерозу. Препарати конюшини сприяють зміцненню стінок судин, покращують стан вен, знижують рівень холестерину в крові, артеріальний та внутрішньочерепний тиск, підвищують гемоглобін. Вміщені в конюшині флавоноїди насичують тканини киснем, нормалізує обмін речовин, жировий обмін та захищають організм від передчасного старіння. Червона конюшина ефективна при лікуванні всіх видів ракових пухлин: вона очищає слиз і кров, припиняє ріст ракових клітин.
Інформація для замовлення
- Ціна: 50 ₴/50 г.