Ягідний збір Вітамінний
Склад: шипшина, глід, обліпиха, аронія, бузина, горобина, ялівець, малина
Плоди шипшини — це джерело вітамінів та макроелементів. Багато корисних речовин міститься у м'якоті та шкурці плодів шипшини: вітаміни А, К, Е, Р, РР, вітаміни групи В, залізо, кальцій, магній та інші. Вітаміну С (аскорбінової кислоти) в ягодах у кілька десятків разів більше, ніж у деяких фруктах (чорниця, лимон). Чай із шипшини - це один із найкращих засобів для профілактики та лікування застуди. Він зміцнює імунну систему і попереджає розвиток хвороби. Також чай із шипшиною корисний при серцево-судинних захворюваннях: знижує рівень холестерину, зменшує імовірність виникнення атеросклерозу, інсульту та інфаркту. Вживання чаю із шипшиною позитивно впливає на систему травлення.
Глід. Ягоди глоду сприяють оздоровленню печінки; якісно очищають організм від накопичених шкідливих речовин; покращують роботу серця і судин, перешкоджаючи розвитку атеросклерозу і аритмії; знижують холестерин в крові; полегшують біль при мігрені; нормалізують роботу шлунка і кишечника, налагоджують обмінні процеси в організмі; добре заспокоюють нервову систему під час тривалих стресів; пом’якшують симптоми алергії; покращують роботу щитовидної залози.
Обліпиха добре стимулює імунітет завдяки високому вмісту вітаміну С. Також ягоди сприяють загоєнню ран та зменшенню запалень. Кислоти, які містяться в обліписі, стимулюють травлення та вироблення шлункового соку. Це позитивно впливає на процес перетравлення та засвоєння їжі.
Аронія. Завдяки своєму багатому складу аронія чорноплідна має широкий спектр корисного впливу на організм. Зокрема, вживання чаїв з цією ягодою підвищує секрецію шлункового соку, регулює роботу шлунково-кишкового тракту, має кровоспинний ефект, а також підвищує рівень згортання крові; нормалізує роботу серця за рахунок поліпшення кровопостачання і тонусу м'язів; знижує артеріальний тиск; тонізує організм, знімає втому; виводить шлаки, патогенних організмів, важких металів, знижує рівень холестерину; посилює захисні сили організму по відношенню до вірусів і бактерій, а також при променевому впливі
Бузина. За рахунок вмісту аскорбінової кислоти й антоціанів бузина чорна впливає на сприйнятливість клітин організму до вірусів грипу. Прийом відварів з рослини підвищує захисні властивості імунітету. Також препарати бузини чорної мають антигіпоксичну активність. Плоди і ягоди рослини містять антиоксиданти, які здатні нейтралізувати дію вільних радикалів.
Горобина. Біологічно активні речовини, що входять до складу ягід горобини, наділяють їх цілющою силою і обумовлюють лікарське використання. Високий вміст вітамінів дозволяє розглядати ягоди горобини як профілактичний засіб у разі розвитку авітамінозів. Дубильні речовини і органічні кислоти, а також ефірна олія, що входить до складу плодів, роблять благородний вплив на роботу травних залоз і тонізуючу дію на тонус шлункове-кишкового тракту. Ягоди горобини мають легку сечогінну властивість, а також посилюють жовчовиділення (за силою прирівнюється до дії сірчанокислої магнезії).
Ялівець. Плоди рослини визнані найкориснішою частиною. У них містяться органічні кислоти, вітаміни, антиоксиданти, ефірні масла, залізо, мідь. Лікувальні властивості ягід ялівцю активно застосовуються для дезінфекції та зняття запальних процесів. Вони ефективно знищують грибок, стафілококи, сальмонелу.
Ягоди малини мають аскорбінову кислоту, пурини, пектини, антоціани, дубильні речовини, катехіни. Склад плодів містить: спирти – фенілетиловий, винний; насичені жирні кислоти; біофлавоноїди; азотисті речовини; рибофлавін; тіамін; фруктоза; сахароза; глюкоза; цинк; фтор; молібден; мідь; марганець; кобальт; залізо; бор; йод; селен. Чай з малиною корисний завдяки своїм лікувальним властивостям. Цей напій допомагає функціонуванню нервової системи; завдяки флавоноїдам зупиняється швидкий ріст грибків, бактерій; підвищує апетит; активізує обмін жирних кислот, стимулює вироблення білків – у складі корисні мікроелементи кобальт, мідь; покращує травлення при підвищеній кислотності; нормалізує кровотворення – містить залізо, фолієву кислоту.
- Ціна: 80 ₴