Шипшина регулює згортання крові та проникність кровоносних судин, поліпшує регенерацію, стимулює вироблення колагену. Відновлює захисні властивості організму, зміцнює імунну систему, активізує кровотворні процеси та обмін речовин. Зміцнює фізичну працездатність і стимулює розумову діяльність. Знижує рівень холестерину в крові та розчиняє холестеринові бляшки. Має антиоксидантні та жовчогінні властивості. Перешкоджає утворенню згустків крові та каменів у сечовій системі, знімає напруження стінок судин, стимулює фібриноліз, поліпшує роботу печінки. Має антигістамінну, спазмолітичну, бактеріостатичну дію.
Шипшина корисна в якості вітамінного, загальнозміцнюючого засобу.
Використовуються лікувальні властивості шипшини для лікування захворювань печінки (холецистит, гепатит), нирок (нефрити) та запалень сечової системи. Вживають її у випадку травм, переломів, ран, що довго не загоюються. Користь шипшини виявляється при застудних та вірусних захворюваннях, пневмоніях. Її призначають при хворобах очей, атеросклерозі, тромбозі, злоякісних новоутвореннях, порушеннях сольового балансу і роботи судин головного мозку. Як допоміжний лікувальний засіб показана при цукровому діабеті, ішемічній хворобі серця. Властивості шипшини регулювати тиск застосовуються при гіпертонічній хворобі.
- Ціна: 500 ₴/кг